Koirakoirakoululaisten terveisiä ja tarinoita 

2019

Marraskuu 

Hei,  
Olen Nala, Australian Labradoodeli. Oikealta nimeltäni olen Sessan’s Black Beauty. Meitä oli 12 mustaa pentua ja kaikki olimme pikimustia, (ja kauniita ) vaikka meitä aussidoodeleita on ihan vaaleasta hopeaan, ruskeasta mustaan, ja kaikkea siitä välistä. Tiesitkö, että turkkini on allergiaystävällinen? Sitä saa kyllä pestä, harjata ja trimmata vähän väliä jotta se pysyy kunnossa mutta ei irtoa karvaa kuin hilsettäkään. Päivittäinen harjaus- ja kauneustauko matten sylissä on kyllä päivän kohokohta.
Täytän ensi viikolla 1v – mitenköhän meillä vietetään synttäreitä? Olisiko kerrankin jotain herkkuja eikä aina samaa tylsää kuivamuonaa? Aivan parhaita ovat kyllä broilerinsydämet, keitettyinä ja paloiteltuna. Niitä me käytämme Tiltun koirakoulussa, ja arvatkaa olenko innokas oppimaan kun namit ovat priimaa.
Perheelläni ei ole ollut koiraa aikaisemmin, ja koska olen aika vilkas, utelias ja sinnikäs päättivät matte ja husse aikaisessa vaiheessa, että käytöstapojen oppimiseen tarvitaan apua. Varsinkin kun asuu kaupungissa, kauniisti kulkeminen hihnassa ja muutenkin totteleminen ovat todella tärkeitä. En ole ihan varma olenko täysin samaa mieltä ;) mutta kyllä koirakoulussa oppii hauskoja juttuja. Nose work ja Rallitoko ovat kaikkein parhaita, mutta kyllä tavallinen tottiskin on ihan mukavaa.
Parasta ovat kuitenkin metsälenkit, kun saa juosta täyttä vauhtia kalliolla, loikkia läpi metsän, leikkiä piiloleikkiä ja saada nameja kun tulen kutsusta. Meillä on mökki saaressa ja siellä on paljon peuraa, pupuja ja jopa hirviä. Viime kesänä löysin pienen vasan piilopaikastaan pensaikossa. Arvatkaa oliko jännää, mutta hän ei kyllä halunnut leikkiä vaan ampaisi äitinsä suojiin vaikka yritin niin houkutella. Ja vaikka saaressa ollaan, niin en kyllä vielä ole uskaltautunut kunnolla uimaan. Rantavedessä kahlaaminen on kyllä erityisen ihanaa lämpimänä kesäpäivänä. Näin talvella kahlataan sitten lumessa, ja näin syksyllä lehtikasassa kuten kuvasta näkyy...
Terkkuja kaikille koirakoulun kavereille ja hyvää syksyä toivottaa
Nala ja perhe

 

 

Lokakuu   
Hei!
Olen Maisa (Leannan Toireasa) 7-vuotias Kerrynterrieri ja asun Kirkkonummen Luomassa emäntäni Jaanan
ja isäntäni Tuomaksen kanssa. Meillä aina välillä myös hengailee perheen nuoret aikuiset (aivan valloittavia hekin). Lenkkeilemme vuoden ympäri Luoman metsissä ja kesäaikaan paljon saaristossa.
Minun tärkein tehtäväni on vartioida taloamme ja tarvittaessa ihan mitä tahansa tilaa/paikkaa. Ihmiset eivät välillä ymmärrä kuinka tärkeää se on, mutta minäpäs tiedän. Minun taktiikkani on siis pitää kovasti meteliä tarvittaessa.
Minun harrastuksista voisin mainita, että olen treenannut tokoa pennusta asti ja tykkään siitä todella paljon: Saan touhuta emäntäni kanssa, palkkiot ovat todella herkullisia ja rakastan oppia uutta (”käyttää päätäni"). Tällä hetkellä harjoittelemme voittajaluokan tehtäviä (ne ovat helppoja) ja olemme käyneetparissa voittajaluokan kokeessa. Minä olen tällä hetkellä sitä mieltä, että ehdotan tokoon sääntömuunnosta: palkkiot makupalamuodossa täytyy sallia jokaisen suoritetun tehtävän jälkeen. En kestä sitä, että joudun odottamaan kokeen loppuun asti ennen kuin saan herkut (Ikean lihapullat!!). Kerroinkin mielipiteeni emännälle (ja tuomarille) viime kisoissa. Ja pöh... ei herunut pisteitä. Kävimme emäntäni kanssa kehityskeskustelun ko. kokeen jälkeen ja sovimme, että jatkamme Tiltun ohjauksessa palkattomuustreenejä maltillisesti - Voin minä senkin oppia. Tällaista siis syyskuussa 2019. Ihania syyslenkkejä! Terv. Maisa

Syyskuu

Repe, cavalier kingcharlesinspanieli, on syntynyt huhtikuussa 2018. Rotu määritelmän mukaan cavalierit ovat ystävällisiä, reippaita ja erittäin seurallisia ja juuri sellainen Repe on. Lisäksi kasvattajan mukaan Repe oli pentueen kolmesta pennusta se kaikkein temperamenttisin. Repe ei pelkää mitään, ei edes irlanninsusikoiraa vaan menee rohkeasti tekemään tuttavuutta. Ainut asia, mikä pelottaa on uiminen. Tänä kesänä Repe vain seisoi rantavedessä silmät kauhusta laajentuneina. Ehkä ensi kesänä sujuu paremmin...

Jo ennen Repen hankkimista päätimme, että koiraa pitää ainakin jonkin verran kouluttaa. Eräs koiratuttu kertoi käyvänsä Tiltun Koirakoulussa ja nyt olemme jo vuoden ajan käyneet muun muassa puuhassa, tottiksessa, miniagilityssä ja hajussa. Vilkkaalle koiralle on tehnyt hyvää saada purkaa energiaansa erilaisten tehtävien parissa sekä oppia käyttäytymään tottelemalla käskyjä.

Tunnilla opetetut asiat ja neuvot ovat olleet selkeitä ja Repen kanssa harjoitukset ovat sujuneet hyvin, mutta kotona on monta kertaa mietitty, että mitenköhän tämä nyt oikein meni. Onneksi seuraavalla kerralla asiaa voi taas kysyä kouluttajilta.

Koirakoulussa käynti on ollut mukava ja hyödyllinen harrastus sekä Repelle että meille ohjaajillle.

Elokuu    

Hei, olen länsigöötänmaanpystykorva Sulo, ja ikää minulla on 1 v ja 4 kk. Olen varsin temperamenttinen pakkaus ja reagoin tosi herkästi moniin asioihin, varsinkin muihin koiriin. Omistajani hakeutuivat Espoon Koirakeskukseen, kun murrosiän alettua hormonini rupesivat hyrräämään ja mitkään aiemmin opitut asiat eivät enää tuntuneet toimivan. Ruutia minulta löytyy edelleen, mutta Koirakeskuksessa omistajani ovat saaneet kullanarvoisia vinkkejä siitä, miten tällaisen kuumakallen kanssa kannattaa toimia. Lenkit ovatkin muuttuneet puolen vuoden takaisesta tahtojen taistelusta pääosin jo mukavaksi puuhaksi. Heinäkuussa osallistuimme Taitotunti 2:lle, joka jännitti omistajaani hirmuisesti. No, eipä olisi tarvinnut, sillä siellä pääsin näyttämään, miten paljon asioita olen puolen vuoden aikana oppinut. Tulevaisuudessa aiomme jatkaa sitkeästi harjoittelua ja kasvattaa keskittymistäni vähitellen, askel kerrallaan. Espoon Koirakeskuksessa tuntitarjonta on monipuolista ja tunteja on hyvin tarjolla eri viikonpäivinä. Näin tunnit saa soviteltuakiireisenkin arjen lomaan, vaikka aina ei saman päivän tunnille pystyisikään osallistumaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

ESPOON KOIRAKESKUS

Sammalkalliontie 5 ,  

 

espoonkoirakeskus @ gmail.com

050 - 594 22 87

AVOINNA MA - SU
sop.mukaan klo 7 - 21.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3