Koirakoirakoululaisten terveisiä ja tarinoita 

2019

Lokakuu   
Hei!
Olen Maisa (Leannan Toireasa) 7-vuotias Kerrynterrieri ja asun Kirkkonummen Luomassa emäntäni Jaanan
ja isäntäni Tuomaksen kanssa. Meillä aina välillä myös hengailee perheen nuoret aikuiset (aivan valloittavia hekin). Lenkkeilemme vuoden ympäri Luoman metsissä ja kesäaikaan paljon saaristossa.
Minun tärkein tehtäväni on vartioida taloamme ja tarvittaessa ihan mitä tahansa tilaa/paikkaa. Ihmiset eivät välillä ymmärrä kuinka tärkeää se on, mutta minäpäs tiedän. Minun taktiikkani on siis pitää kovasti meteliä tarvittaessa.
Minun harrastuksista voisin mainita, että olen treenannut tokoa pennusta asti ja tykkään siitä todella paljon: Saan touhuta emäntäni kanssa, palkkiot ovat todella herkullisia ja rakastan oppia uutta (”käyttää päätäni"). Tällä hetkellä harjoittelemme voittajaluokan tehtäviä (ne ovat helppoja) ja olemme käyneetparissa voittajaluokan kokeessa. Minä olen tällä hetkellä sitä mieltä, että ehdotan tokoon sääntömuunnosta: palkkiot makupalamuodossa täytyy sallia jokaisen suoritetun tehtävän jälkeen. En kestä sitä, että joudun odottamaan kokeen loppuun asti ennen kuin saan herkut (Ikean lihapullat!!). Kerroinkin mielipiteeni emännälle (ja tuomarille) viime kisoissa. Ja pöh... ei herunut pisteitä. Kävimme emäntäni kanssa kehityskeskustelun ko. kokeen jälkeen ja sovimme, että jatkamme Tiltun ohjauksessa palkattomuustreenejä maltillisesti - Voin minä senkin oppia. Tällaista siis syyskuussa 2019. Ihania syyslenkkejä! Terv. Maisa

Syyskuu

Repe, cavalier kingcharlesinspanieli, on syntynyt huhtikuussa 2018. Rotu määritelmän mukaan cavalierit ovat ystävällisiä, reippaita ja erittäin seurallisia ja juuri sellainen Repe on. Lisäksi kasvattajan mukaan Repe oli pentueen kolmesta pennusta se kaikkein temperamenttisin. Repe ei pelkää mitään, ei edes irlanninsusikoiraa vaan menee rohkeasti tekemään tuttavuutta. Ainut asia, mikä pelottaa on uiminen. Tänä kesänä Repe vain seisoi rantavedessä silmät kauhusta laajentuneina. Ehkä ensi kesänä sujuu paremmin...

Jo ennen Repen hankkimista päätimme, että koiraa pitää ainakin jonkin verran kouluttaa. Eräs koiratuttu kertoi käyvänsä Tiltun Koirakoulussa ja nyt olemme jo vuoden ajan käyneet muun muassa puuhassa, tottiksessa, miniagilityssä ja hajussa. Vilkkaalle koiralle on tehnyt hyvää saada purkaa energiaansa erilaisten tehtävien parissa sekä oppia käyttäytymään tottelemalla käskyjä.

Tunnilla opetetut asiat ja neuvot ovat olleet selkeitä ja Repen kanssa harjoitukset ovat sujuneet hyvin, mutta kotona on monta kertaa mietitty, että mitenköhän tämä nyt oikein meni. Onneksi seuraavalla kerralla asiaa voi taas kysyä kouluttajilta.

Koirakoulussa käynti on ollut mukava ja hyödyllinen harrastus sekä Repelle että meille ohjaajillle.

Elokuu    

Hei, olen länsigöötänmaanpystykorva Sulo, ja ikää minulla on 1 v ja 4 kk. Olen varsin temperamenttinen pakkaus ja reagoin tosi herkästi moniin asioihin, varsinkin muihin koiriin. Omistajani hakeutuivat Espoon Koirakeskukseen, kun murrosiän alettua hormonini rupesivat hyrräämään ja mitkään aiemmin opitut asiat eivät enää tuntuneet toimivan. Ruutia minulta löytyy edelleen, mutta Koirakeskuksessa omistajani ovat saaneet kullanarvoisia vinkkejä siitä, miten tällaisen kuumakallen kanssa kannattaa toimia. Lenkit ovatkin muuttuneet puolen vuoden takaisesta tahtojen taistelusta pääosin jo mukavaksi puuhaksi. Heinäkuussa osallistuimme Taitotunti 2:lle, joka jännitti omistajaani hirmuisesti. No, eipä olisi tarvinnut, sillä siellä pääsin näyttämään, miten paljon asioita olen puolen vuoden aikana oppinut. Tulevaisuudessa aiomme jatkaa sitkeästi harjoittelua ja kasvattaa keskittymistäni vähitellen, askel kerrallaan. Espoon Koirakeskuksessa tuntitarjonta on monipuolista ja tunteja on hyvin tarjolla eri viikonpäivinä. Näin tunnit saa soviteltuakiireisenkin arjen lomaan, vaikka aina ei saman päivän tunnille pystyisikään osallistumaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

ESPOON KOIRAKESKUS

Sammalkalliontie 5 ,  

 

espoonkoirakeskus @ gmail.com

050 - 594 22 87

AVOINNA MA - SU
sop.mukaan klo 7 - 21.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3