Teka 

Aloitimme Tekan kanssa Koirakeskuksessa elokuussa 2014 kun Teka oli ollut meillä muutaman kuukauden. Ensimmäistä koiraamme emme olleet oikein osanneet kouluttaa oikealla lailla ja hän oli sellainen hihnassa räyhääjä, päätimme että toisen kanssa yritämme tehdä asiat enemmän oikein. Kun perustottelevaisuus on kohdallaan on koiran kanssa elämä paljon helpompaa.

Koska Teka on espanjalainen rescue-koira ja se oli jo melkein yksivuotias meille tullessaan, aloitimme muutamalla yksärillä missä Tiltu arvioi koiran luonnetta ja antoi perusohjeita. Jatkoimme sitten kontaktia, alkeista ja jatkoryhmää. Missään vaiheessa meidän tekeminen ei ole ollut kilpamielessä tavoitteellista, enemmän tosiaan perusasioiden hallintaa ja kivaa yhdessä tekemistä. Jossain välissä tuntui että Teka alkoi kyllästyä samoihin tehtäviin, istui paikoillaan ja katseli siihen malliin että “tee vaan ihan itse näitä” =). Niinpä pidimme vähän taukoa treeneistä.

Teka on kuitenkin energinen ja älykäs koira ja kaipaa virikkeitä, niinpä palattiin "älytreeneihin”. Ajattelin että mäyräkoirajohdannaisena Tekasta tulisi hyvä vainukoira ja käytiin hajutreeneissä, se oli kivaa ja sitä voi harrastaa kotona/lenkeilläkin. Kävimme myös taitoryhmässä ja rallytokossa (mikä taitaa olla ohjaajalle haastavampaa kuin koiralle - näyttää hirveän helpolta mutta ei kuitenkaan ole). Anien ja Tiltun rohkaisemina teimme myös taitotestit 2 ja 3 mistä koira suoriutui mallikkaasti.

Jatkamme rallyssä ja jatkoryhmässä, ajatuksena kehittyä pikkuhiljaa ja viettää yhteistä aikaa. Espoon Koirakeskuksesa on onneksi erilaisia ja eritasoisia ryhmiä, pystyy harrastamaan vaihtelevasti. Rescuekoirana Teka on ärsykeherkkä, tällä hetkellä ehkä pääfokus saada keskittymiskyky säilymään vaikka ympärillä tapahtuisikin.

Terveisin Tekan omistaja Sanski ( 1.5.2018)

Yhteystiedot

ESPOON KOIRAKESKUS

Sammalkalliontie 5 ,  

 

espoonkoirakeskus @ gmail.com

050 - 594 22 87

AVOINNA MA - SU
sop.mukaan klo 7 - 21.
 
 

 

Powered by Aava 3