Risto


Aloitimme Espoon Koirakeskuksessa Tiltun yksityisohjauksessa koirani Riston kanssa 2018 talvella. Yksityisohjaustunteja oli kuusi noin kolmen viikon välein, mikä tuntui sopivalta. Risto oli tuolloin yli vuoden ikäinen uroskoira. Ristossa on eniten saksanpaimenkoiraa. 
Hain apua koiran käytökseen. Risto alkoi lenkeillä käydä käteen/hihaan kiinni milloin mistäkin ärsykkeestä. Omat keinot ja analysoinnit eivät auttaneet. Riston kanssa oli oltu erilaisissa ryhmissä ja harrastuksissa. Kaipasin syvällisempää kouluttajan ohjausta ja näkemystä koirastani ja toiminnastani sen kanssa. Näitä sain Tiltun ohjauksessa. 
Risto ei ollut kouluttamaton koira ja sillä oli rajat, mutta silti se
kokeili niitä ja sen oli vaikea rauhoittua ärsykkeiden keskellä. Risto oli alkuvaiheessa ylivirittynyt ja herkästi ylikierroksille lähtevä. Vilkas ja aktiivinen hyvällä tavalla toki on yhä.
Ennen ensimmäistä tapaamista otin vakuutuksen, koska en ollut varma miten ensimmäinen tapaaminen sujuu. 
Menimme ensimmäiselle tunnille kuonokopan kanssa. Sitä ei tarvittu. Risto sai vedonesto- ja koulutuspannat. 
Helpotus oli suuri, kun näin miten koirani kulki kuin enkeli Tiltun rinnalla. Riston käytös tasaantui hiljalleen Tiltun ohjeilla ja kotitehtävillä, joita teimme. Sekä koiran että omistajan stressitasot laskivat.
Etenimme rauhallisesti. Riston hallinta ja rauhoittuminen
olivat keskeiset tavoitteet. Kastraatioleikkaus ehkä rauhoitti myös koiraa. Toipuminen leikkauksesta teki katkoksen harjoitteluun, jolloin koira taantui taidoissaan. 
Oli helpottavaa kuulla, että suhde koiraan rakentuu pikkuhiljaa. Olin edennyt liian nopeasti koirani kanssa ja nyt palattiin lähtöruutuun. 
Vapauduin koiranomistajana turhista itsesyytöksistä. Opin olemaan kriittisempi eri koulutussuuntauksia kohtaan sekä mitä koirien koulutuksesta kirjoitetaan. Opin olemaan viileämpi, rauhallisempi, selkeämpi, vähäsanaisempi ja -eleisempi koirani kanssa. Opin ulkoistamaan ympäristöstä välillä tulevat epäasialliset ja ymmärtämättömät kommentit. 
Opin ymmärtämään koiraani paremmin ja ennakoimaan asioita.
Tällä hetkellä Risto kulkee vierellä hihnassa melko nätisti. Toisten koirien ohitus helpottui. Käteni saa olla rauhassa lenkillä ja Risto kuuntelee ja keskittyy paremmin. Yhdessä juokseminen onnistuu. Ei -sanan käyttö kotona on vähentynyt. 
Kontaktiryhmässä, jossa jatkoimme, Risto oppi olemaan
paremmin toisten koirien vierellä. Ohjatusti olemme harjoitelleet jälkiä, mistä Risto on vaikuttanut nauttivan. Paljon on opeteltavaa ja hiottavaa, mutta koen, että perusta koirani oppimiselle ja hallinnalle luotiin Tiltun ohjauksessa. Kiitos Tiltulle.

Yhteystiedot

ESPOON KOIRAKESKUS

Sammalkalliontie 5 ,  

 

espoonkoirakeskus @ gmail.com

050 - 594 22 87

AVOINNA MA - SU
sop.mukaan klo 7 - 21.
 
 

 

Powered by Aava 3